BAŞKAN ÇALIK, TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLAN PROJEYİ KRT TV’DE ANLATTI

BAŞKAN ÇALIK, TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLAN PROJEYİ KRT TV’DE ANLATTI

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, KRT TV yayınına katılarak Türkiye’ye örnek olan “Beslenme Saati” projesini anlattı. “Yerelin imkanlarıyla bir sosyal adalet projesi yapıyoruz” diyen Başkan Çalık, “Bir çocuğun kaderi asla yoksulluk olamaz. Yerel yönetimlerin çılgın projeler değil de insana dokunan, çocuğa dokunan projeler üretmesini arzu ediyorum” ifadelerini kullandı.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, KRT TV ekranlarında Yavuz Oğhan’ın sunduğu “Bi de Bunu İzle” programına konuk olarak ikinci dönemi başlatılan ve tüm Türkiye’ye örnek olan ‘Beslenme Saati’ uygulamasını anlattı. Belediye tarafından hazırlanan beslenme çantalarında herhangi bir marka ya da kurumsal logo olmadığını belirten Başkan Çalık, “Bir işi neden yaptığınızdan ziyade nasıl yaptığınız çok daha kıymetlidir. Biz Beylikdüzü Belediyesi olarak her gün bin 75 çocuğumuzun beslenme çantasına koyulacak gıdaları muhtarlıklarımızda bulunan Çözüm Merkezlerimiz aracılığı ile ailelere ulaştırıyoruz. Bunları ailelere ulaştırırken Beylikdüzü Belediyesi veya Mehmet Murat Çalık ismi olmadan, markalamadan, o insanları da incitmeden ulaştırmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.    

“Beylikdüzü Belediye Başkanı olarak en çok önemsediğim proje”

Beslenme Çantası’ndaki yiyeceklerin beslenme uzmanları ve diyetisyenler tarafından hazırlandığını belirten Başkan Çalık, “Menülerimizde her gün; sandviç, poğaça, mutlaka kuruyemiş, meyve ve meyve suyu oluyor. Amacımız, çocuklarımızın yoksulluk içinde büyümemesi. Çünkü yanındaki sırada oturan bir arkadaşının öğle arasında çantasından çıkardığı gıdaları görmesi, kendisinin herhangi bir şey getirememesi, o duygu, o ruhsal yaşantı gerçekten ileride uzun yıllar alıyor tedavi noktasında. Bu sadece çocukların fiziksel gelişimine değil aynı zamanda ruhsal dünyalarına da hizmet eden proje.” dedi. Beylikdüzü Belediye Başkanı olarak en çok önemsediği projenin ‘Beslenme Saati’ projesi olduğunu dile getiren Başkan Çalık, “Yerel yönetimlerin çılgın projeler değil de insana dokunan, çocuğa dokunan projeler üretmesini arzu ediyorum.” diye konuştu.

“Biz yerelin imkânlarıyla bir sosyal adalet projesi yapıyoruz”

650 çocukla başlayan uygulamanın bin 75’e ulaştığını hatırlatan Başkan Çalık, “Bu sayının azalmasını arzuluyorum, duam o yönde. Bu övünülecek durum değil. Evlatlarımızın, çocuklarımızın, dar boğazın içinde sadece ekonominin konuşulduğu ailelerde yaşaması çok iyi bir durum değil. Biz yerelin imkânlarıyla çocukların eşitlenmesi adına bir sosyal adalet projesi yapıyoruz. Çünkü bir çocuğun kaderi asla yoksulluk olamaz.” dedi.